Πάρκο Γεωργιάδη

line

Αξίζει ένας περίπατος στο Πάρκο Γεωργιάδη που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου[i] και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου της πόλης. Στη βόρεια είσοδο του πάρκου, θα συναντήσετε έναν μικρό κήπο, όπου καλλιεργούνται κρητικά βότανα. Στη νότια πλευρά η παιδική χαρά προσφέρει ξέγνοιαστες ώρες παιχνιδιού για τους μικρούς μας φίλους. Η προτομή του Μηνά Γεωργιάδη δεσπόζει στην είσοδο του πάρκου [ii]. Το Πάρκο Γεωργιάδη αποτελεί έναν πνεύμονα μέσα στην πόλη αποφεύγοντας τη βοή του κέντρου. Μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας στο αναψυκτήριο. Μάλιστα, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, φιλοξενούνται συχνά στον χώρο πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

vertical_line_poi
[i] Έλληνας πολιτικός (1864–1936) που διετέλεσε πρωθυπουργός της Κρητικής Πολιτείας και επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ως πολιτικός διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο Κρητικό Ζήτημα, καθώς και στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας από το 1910 έως τον θάνατό του του. Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας πέτυχε την οργάνωση της χώρας στα πρότυπα αστικού κράτους και την αύξηση της εδαφικής της έκτασης.
[ii] Δήμαρχος του Ηρακλείου το 1934, ο οποίος συνελήφθη για την αντιστασιακή του δράση κατά τη διάρκεια της κατοχής, φυλακίστηκε και αργότερα εκτελέσθηκε στο Γάζι (2 Ιουνίου 1942) μαζί με τους 62 Μάρτυρες.

ΦΑΓΗΤΟ

line

στη γύρω περιοχή

• Σε κοντινή απόσταση από το Πάρκο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το γλυκό σας σε κάποια από τα καφέ που βρίσκονται στην Πλατεία Ελευθερίας. (ΚΑΦΕ)
• Μπορείτε, επίσης, να επισκεφτείτε κάποιο εστιατόριο στο Μέγαρο Ντορέ και να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας με θέα το λιμάνι του Ηρακλείου. (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ)

PHOTO

line

gallery

Scroll to Top
Scroll to Top