Πλατεία Λιονταριών

line

Η Πλατεία Λιονταριών ή αλλιώς Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου είναι το πιο ζωντανό σημείο του Ηρακλείου, καθώς επίσης  αποτελεί σημείο συνάντησης των Ηρακλειωτών. Εδώ έρχονται ξημερώματα όσοι φτάνουν στο Ηράκλειο με το πλοίο της γραμμής για μια μπουγάτσα, περιμένοντας μέχρι να ξυπνήσει η πόλη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, χιλιάδες περαστικοί και τουρίστες διασχίζουν την πλατεία με το ενετικό σιντριβάνι –Κρήνη Μοροζίνι, με τα 4 λιοντάρια, που από το στόμα τους αναβλύζει νερό. Γύρω από την πλατεία βρίσκονται εμπορικά μαγαζιά και καφετέριες, καθώς και ψητοπωλεία που μπορείτε να δοκιμάσετε σουβλάκι ή γύρο τυλιγμένο σε πίτα.

Επίσης, στην Πλατεία βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Μάρκου που φιλοξενεί εκθέσεις και λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις, , όπως και κάποια λιγοστά τμήματα (καμάρες) του άλλοτε εντυπωσιακού Δουκικού Ανακτόρου.

vertical_line_poi

ΦΑΓΗΤΟ

line

στη γύρω περιοχή

– Απολαύστε τον καφέ ή το γλυκό σας σε κάποια από τα καφέ που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας. (ΚΑΦΕ)
– Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε παραδοσιακή μπουγάτσα με κρέμα ή μυζήθρα με ή χωρίς άχνη ζάχαρη και κανέλα, καθώς και σουβλάκι ή γύρο τυλιγμένο σε πίτα σε κάποιο από τα ψητοπωλεία που βρίσκονται ακριβώς δίπλα, στην Πλατεία Λιονταριών (ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ)

PHOTO

line

gallery

Scroll to Top