Πάμε  πλατεία… Ελευθερίας

line.jpg

Η πλατεία Ελευθερίας είναι το κεντρικότερο σημείο της πόλης, έχει ζήσει ένδοξες στιγμές και δίνει τον παλμό στην καθημερινότητά της.

Η μεγάλη αυτή πλατεία αποτελεί σημείο αναφοράς για το Ηράκλειο ενώ συμβολίζει και την ελευθερία που κατακτήθηκε με το αίμα των Κρητών.

Ο ελεύθερος χώρος στον οποίο σήμερα έχει διαμορφωθεί η πλατεία Ελευθερίας, επί Ενετοκρατίας χρησίμευε για την άσκηση του στρατού των Βενετών. Από αυτή τη χρήση πήρε και το όνομα Campo Marzio ή Piazza d’ Armi. Αργότερα όταν χτίστηκε η πύλη του Αγ. Γεωργίου τον 16ο μ.Χ. αιώνα, η πλατεία ονομάστηκε πλατεία Αγίου Γεωργίου. Εδώ είναι και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Υπάρχουν πολλά φιλόξενα καφέ για χαλάρωση λίγο πριν ξεκινήσουν οι αγορές σας στα μεγάλα πολυκαταστήματα του κέντρου. Η σύγχρονη αγορά της πόλης ξεκινά από εδώ και απλώνεται στους φιλόξενους πεζόδρομους των οδών Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού, Ίδης, Έβανς, Δαιδάλου, 1821. Στο κέντρο του Ηρακλείου σήμερα λειτουργούν καταστήματα με επώνυμα είδη και ενημερωμένες μπουτίκ. Στην καρδιά της πόλης η ατμόσφαιρα παραμένει ιδιαίτερη και η βόλτα είναι απολαυστική.

vertical_line_poi.jpg
Ιστότοπος
Επικοινωνία

PHOTO

line

gallery

Scroll to Top