Μπουγάτσα στην Κρήνη Μοροζίνι

line.jpg

Το οδοιπορικό της γεύσης στο Ηράκλειο  ξεκινάει από τα Λιοντάρια με την πιο γλυκιά καλημέρα. Χάζι στην όμορφη πλατεία με θέα την κρήνη Morozini, καφές και ζεστή μπουγάτσα – σερβιρισμένη με ζάχαρη άχνη και πασπαλισμένη με κανέλα.

Η κρήνη Μοροζίνι δεσπόζει στην πλατεία των Λιονταριών (επίσημη ονομασία της πλατείας: Ελευθερίου Βενιζέλου) και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία του Ηρακλείου.

Εδώ χτυπάει η καρδιά της πόλης. 

Η διάσημη κρήνη τοπόσημο της πόλης κατασκευάστηκε  το 1626-1628, με εντολή του Γενικού Προβλεπτή της Κρήτης, Francesco Morozini, ο οποίος  ήθελε να λύσει το ζήτημα της χρόνιας λειψυδρίας του Ηρακλείου. Η δημόσια αυτή κρήνη τοποθετήθηκε στην καρδιά του διοικητικού κέντρου της πόλης (πλατεία του Αγίου Μάρκου), προσφέροντας  καθαρό και άφθονο τρεχούμενο δροσερό νερό και ξεδιψώντας ανθρώπους και ζώα έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Τα τέσσερα μαρμάρινα λιοντάρια της κρήνης και μία ντουζίνα περιστέρια που αναπαύονται στην πλατεία είναι οι σιωπηλοί μάρτυρες της ζωής του Ηρακλείου.

Από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ η πλατεία σφύζει από ζωή.

Από εδώ, από τα Λιοντάρια, ξεκινά ένα σύμπλεγμα πεζόδρομων που την περιβάλλουν -Χάνδακος, Κοραή, Περδικάρη, Καγιαμπή κ.ά.-  όπου το Ηράκλειο αποκαλύπτει τον παλμό του: ρακάδικα, μπαράκια, καφέ, events, χορευτικές βραδιές, αυθόρμητα γλέντια…

Όλα γίνονται εδώ. Και εδώ έρχονται όλοι.

vertical_line_poi.jpg
Ιστότοπος
Επικοινωνία

PHOTO

line

gallery

Scroll to Top