Κρητικές Μέρες Γαστρονομίας 2018

line-1-1.jpg

Ο πανάρχαιος γαστρονομικός πολιτισμός μας είναι μια γοητευτική ιστορία που δεν έχουμε μέχρι στιγμής αφηγηθεί στο παγκόσμιο κοινό. Γιατί λοιπόν να μην την αφηγηθούμε, διευρύνοντας και εμπλουτίζοντας το μέχρι στιγμής τουριστικό προφίλ της πόλης, με γεύσεις και μυρωδιές, συνταγές και απολαύσεις που δεν μπορεί να μιμηθεί και να διεκδικήσει κανένα άλλο μέρος του πλανήτη;

1ο Heraklion Gastronomy

Το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση και προβολή του γαστρονομικού πλούτου του Ηρακλείου είναι το 1ο Ηeraklion Gastronomy. Η πρώτη γιορτή γαστρονομίας που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου πραγματοποιείται στις 23 -27 Σεπτεμβρίου 2018 και εγκαινιάζει δυναμικά έναν σημαντικό θεσμό για την τουριστική, πολιτιστική και εμπορική ανάπτυξη της πόλης.
Το φεστιβάλ προβάλλει διεθνώς την παράδοση, το ταλέντο, την αγάπη για τα πολύτιμα αγαθά της κρητικής γης και κατ’ επέκταση το καλό φαγητό.
Για πέντε ημέρες προσφέρει σε τουρίστες και ντόπιους μια πανδαισία γεύσεων, γνώσης και εμπειριών με γαστρονομικό περιεχόμενο. Μια αγορά με παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, εκδηλώσεις από επιχειρήσεις ΗΟ.RE.CA και επαγγελματίες της γαστρονομίας, διαλέξεις είναι μερικοί από τους σταθμούς αυτού του πρωτόγνωρου γευστικού ταξιδιού, που έχει επίκεντρο την περιοχή της ΜΑΡΙΝΑ μπροστά από το Λιμεναρχείο και το φρούριο Rοcca a Mare και απλώνεται σε όλη την πόλη.

Χιλιάδες επισκέπτες στο πρώτο Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018» που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ήταν αφιερωμένο στο λάδι, το κρασί και το παξιμάδι. Ήταν μία πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου
Για 4 ημέρες, γνωστοί Έλληνες σεφ αλλά και μέλη των γυναικείων συνεταιρισμών του Ηρακλείου έδειξαν συνταγές και πρόσφεραν τα πιάτα τους- φτιαγμένα με προϊόντα της κρητικής γης- στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του «Heraklion Gastronomy 2018» είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά κρητικά εδέσματα, ζεστά πιάτα που οι σεφ έφτιαχναν μπροστά τους ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν και κρητικά προϊόντα από την έκθεση των ντόπιων παραγωγών.
Συνολικά 6.500 επισκέπτες πέρασαν από τους χώρους του Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018», είδαν τις εκθέσεις, αγόρασαν προϊόντα, παρακολούθησαν τις ομιλίες στο πλαίσιο της επιστημονικής συνάντησης, τις μουσικές βραδιές αλλά και τα μεσημέρια που ήταν αφιερωμένα στην παραδοσιακή μουσική και τους χορούς της Κρήτης. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.
Οι φορείς που δραστηριοποιήθηκαν ήταν: Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου), Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο παράρτημα Κρήτης, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης Πρακτόρων, Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης, Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων & Δωματίων Ν. Ηρακλείου, Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου, Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, Σωματείο Μαγείρων- Ζαχαροπλαστών Ηρακλείου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, We do local.

PHOTO

line

gallery

Scroll to Top