Πλατεία Ελευθερίας

line

Η Πλατεία Ελευθερίας είναι η κεντρική και μεγαλύτερη πλατεία της πόλης που πραγματικά σφύζει από ζωή όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Αποτελεί βασικό σημείο συνάντησης τόσο για τις μεγαλύτερες ηλικίες που απολαμβάνουν τον καφέ τους στις καφετέριες που βρίσκονται περιμετρικά της όσο και για τους νέους, οι οποίοι επιδίδονται σε δραστηριότητες, όπως το skateboard. Πάνω στην Πλατεία ο επισκέπτης συναντά το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, τη σύγχρονη  πύλη του Αγίου Γεωργίου, καθώς και το νεοκλασικό κτίριο, όπου στεγάζεται η Περιφέρεια Κρήτης. Στο ανατολικό τμήμα της πλατείας Ελευθερίας βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.  Στην πλατεία Ελευθερίας διοργανώνονται εκδηλώσεις, εκθέσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, και την περίοδο των Χριστουγέννων μετατρέπεται σε ένα μικρό χριστουγεννιάτικό χωριό. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ελεύθερος χώρος στον οποίο σήμερα έχει διαμορφωθεί η πλατεία Ελευθερίας, επί Ενετοκρατίας χρησίμευε για την άσκηση του μισθοφορικού στρατού των Βενετών. Από αυτή τη χρήση πήρε και το όνομα Campo Marzio ή Piazza d’ Armi.

vertical_line_poi

ΦΑΓΗΤΟ

line

στη γύρω περιοχή

• Απολαύστε τον καφέ ή το γλυκό σας σε κάποια από τα καφέ που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας. (ΚΑΦΕ)
• Μπορείτε, επίσης, να επισκεφτείτε κάποιο εστιατόριο στο Μέγαρο Ντορέ και να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας με θέα το λιμάνι του Ηρακλείου. (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ)
• Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε σουβλάκι ή γύρο τυλιγμένο σε πίτα σε κάποιο από τα ψητοπωλεία που βρίσκονται ακριβώς δίπλα, στην Πλατεία Δασκαλογιάννη. (ΓΡΗΓΟΡΟ ΦΑΓΗΤΟ)

PHOTO

line

gallery

Scroll to Top