Κρητικά Κρασιά

line-1-1.jpg

Η Κρήτη φιλοξενεί έναν από τους πιο ιστορικούς αμπελώνες ολόκληρου του κόσμου. Σύμφωνα με στοιχεία σχετικών ερευνών η ύπαρξή του χρονολογείται από την μινωική περίοδο. Στις μέρες μας ο κρητικός αμπελώνας αποτελεί μια σημαντική οινοπαραγωγική ζώνη της Ελλάδας και η νέα γενιά των κρητικών κρασιών κατέχει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Στα εκσυγχρονισμένα οινοποιεία της Κρήτης θα βρείτε μοναδικά κρασιά από ντόπιες κρητικές ποικιλίες σταφυλιών. Διακρίνονται η Bηλάνα, το Bιδιανό, το Θραψαθήρι, το Δαφνί, η Μαλβαζία, το Μοσχάτο Σπίνας, το Πλυτό για λευκά κρασιά και το Kοτσιφάλι, το Μαντηλάρι, το Λιάτικο και το Ρωμέικο για ξεχωριστά ερυθρά κρασιά.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα επισκέψιμα οινοποιεία που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου και να απολαύσετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία ξενάγησης στους αμπελώνες της με γεύσεις κι αρώματα τοπικών οίνων που θα σας ταξιδέψουν.

Στον δήμο Ηρακλείου συναντάμε τα οινοποιεία: Αλεξάκη στις Μαλάδες, της οικογένειας Δασκαλάκη στο μικρό χωριό Σίβα, των αδελφών Διαμαντάκη στους Κάτω Ασίτες, της Ένωσης Ηρακλείου, Ευφροσύνη στα Κεράσια, Ιδαία οινοποιητική στο Βενεράτο, κτήμα Μενεξές της οικογένειας Κυπριωτάκη στον Κάμπο Αγίου Σύλλα, Αφοί Σπ. Μαραγκάκη, Μεταξάρη στην Αυγενική, κτήμα Φανταξομέτοχο της εταιρείας Μπουτάρης οινοποιητική στο Σκαλάνι, Αμαργιωτάκη, Δουλουφάκη, Λουλούδη και DAF WINES στις Δαφνές.

Ενώ, ευρύτερα στον νομό Ηρακλείου μπορείτε να επισκεφθείτε το κτήμα Γαβαλά στον Βοριά Μονοφατσίου, το οινοποιείο Διγενάκη και την Ένωση Πεζών στην Καλλονή Ηρακλείου, το κτήμα Ζαχαριουδάκη στην Πλουτή, το οινοποιείο Λυραράκη στο Αλάγνι, το οινοποιείο Μηλιαράκη στο χωριό Πεζά, το κτήμα Μιχαλάκη στο Παρθένι, το κτήμα Πατεριανάκη στις Μελέσες, το νοτιότερο οινοποιείο της Ευρώπης -οι Αφοί Στραταριδάκη- στα Καστελιανά, τη Mediterra οινοποιητική, το οινοποιείο Στυλιανού, το οινοποιείο Τιτάκη στο χωριό Κουνάβοι και το οινοποιείο Χαραλαμπάκη στην Αυλή Πεδιάδος.

PHOTO

line

gallery

Scroll to Top