Προφήτης Ηλίας - Κυπαρίσσι - Ρουκάνι - Καλού - Γαλένι

line.jpg

Ακολουθήστε τη διαδρομή ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ-ΡΟΥΚΑΝΙ-ΚΑΛΟΥ-ΓΑΛΕΝΙ. Επισκεφτείτε το χωριό που στο παρελθόν επιλέχθηκε για να ανοικοδομηθεί η βυζαντινή «πρωτεύουσα» της Κρήτης από τον στρατηγό Νικηφόρο Φωκά και ανηφορίστε προς τις κορυφές βουνών, απολαμβάνοντας την ανεμπόδιστη θέα και τις κατάφυτες πλαγιές. Περπατήστε σε φαράγγια, επισκεφτείτε σπήλαια κα δροσιστείτε σε φυσικές κρήνες που αναβλύζουν εδώ και αιώνες. Δείτε ξωκλήσια, καθένα από τα οποία έχει να σας διηγηθεί τη δική του ιστορία, θαυμάστε την αρχιτεκτονική τους και ταξιδέψτε νοερά στο παρελθόν! Συναντήστε μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς και καλλιεργητές βοτάνων για να δοκιμάσετε, αλλά και να προμηθευτείτε τα αγνά προϊόντα τους και διασκεδάστε μέχρι πρωίας παρέα με ντόπιους σε κάποιο από τα πανηγύρια, ακούγοντας παραδοσιακή μουσική και απολαμβάνοντας νόστιμο φαγητό συνοδευόμενο από κρασί ή ρακή.

Επισκεφτείτε τον Προφήτη Ηλία, χτισμένο στους πρόποδες του υψώματος Ρόκκα, ένα χωριό που επιλέχθηκε για να ανοικοδομηθεί η «πρωτεύουσα» της Κρήτης μετά την ανακατάληψη του νησιού από τους Βυζαντινούς το 961.
Ανηφορίστε στο χωριό Κυπαρίσσι με την υπέροχη θέα προς τον Προφήτη Ηλία και τον καταπράσινο κάμπο.
Οδηγήστε προς το χωριό Ρουκάνι χτισμένο στους πρόποδες του υψώματος «Παραθύρι» σε υψόμετρο 410 μ.
Οδηγήστε προς το μικρό και όμορφο χωριό Καλού. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια, θαυμάστε τη λιτή αρχιτεκτονική του «κρητικού αγροτόσπιτου» και επισκεφτείτε την όμορφη πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου που πανηγυρίζει στις 23 του Απρίλη.
Πάνω στον δρόμο για Προφήτη Ηλία–Κυπαρίσσι θα συναντήσετε σε υψόμετρο 390 μέτρων το χωριό Γαλένι που είναι πλούσιο σε αμπελουργικά και ελαιοκομικά προϊόντα, όπως σταφύλια, σταφίδα, κρασιά, λάδι και ελιές.
Scroll to Top