Δαφνές - Σίβα - Βενεράτο - Αυγενική - Κεράσια

line.jpg

Ακολουθήστε τη διαδρομή ΔΑΦΝΕΣ-ΣΙΒΑ-ΒΕΝΕΡΑΤΟ-ΑΥΓΕΝΙΚΗ-ΚΕΡΑΣΙΑ, οδηγήστε ανάμεσα σε απέραντους αμπελώνες και ελαιώνες, επισκεφτείτε οινοποιεία και ζήστε μοναδικές εμπειρίες, δοκιμάζοντας διάφορες ποικιλίες κρασιού. Απολαύστε τη φυσική ομορφιά, περπατώντας σε φαράγγια με σπήλαια και καταρράκτες, δροσιστείτε σε παλιές κρήνες και περπατήστε σε σοκάκια δίπλα σε βενετσιάνικα αρχοντικά, δίνοντάς σας την εντύπωση ότι ταξιδεύετε σε μία άλλη εποχή! Επισκεφτείτε έναν από τους τελευταίους πεταλωτές της Κρήτης και δείτε από κοντά πώς κατασκευάζονται και τοποθετούνται τα πέταλα στα άλογα. Συναντήστε αγιογράφους, σαπωνοποιούς και κατασκευαστές παραδοσιακών οργάνων και ρωτήστε για την τέχνη και τα προϊόντα τους. Δοκιμάστε παραδοσιακά φαγητά φτιαγμένα από προϊόντα που καλλιεργούνται στην κρητική γη και διασκεδάστε μέχρι πρωίας σε κάποιο παραδοσιακό κρητικό πανηγύρι!!!

Επισκεφτείτε τις Δαφνές, ένα χωριό που φημίζεται για την παραγωγή του κρασιού και του ελαιολάδου ήδη από τον 13ο αι.
Περιηγηθείτε στα στενά σοκάκια, μυρίστε τα ανθισμένα λουλούδια στις αυλές των σπιτιών και θαυμάστε καλαίσθητα κτίρια που παρουσιάζουν μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, όπως η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
Επισκεφτείτε το χωριό που στο παρελθόν αποτέλεσε θέρετρο των Βενετών, περιηγηθείτε στα σοκάκια, στην κεντρική πλατεία και στις παραδοσιακές γειτονιές και θαυμάστε τα επιβλητικά βενετσιάνικα αρχοντικά.
Ανακαλύψτε την Αυγενική και ζήστε μοναδικές εμπειρίες! Το όνομα του οικισμού δόθηκε την περίοδο της ενετοκρατίας (1204-1669) και προέρχεται από τη λέξη Ευγενική, δηλαδή τον τόπο που κατοικούσαν οι Ευγενείς.
Περιηγηθείτε στα λιθόστρωτα σοκάκια του χωριού, μυρίστε τα ανθισμένα λουλούδια στις αυλές των σπιτιών, δείτε το πηγάδι, από το οποίο οι κάτοικοι αντλούσαν στο παρελθόν το νερό και ανηφορίστε προς την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.
Scroll to Top