Διαδρομές

Εκτός των τειχών …

Ακολουθήστε διαδρομές μέσα σε απέραντους ελαιώνες και αμπελώνες που αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής δίνοντας μια αίσθηση ηρεμίας και ξεκούρασης.
Η στάση στα παραδοσιακά χωριά απαραίτητη, περπατήστε στα γραφικά σοκάκια ή σε κατάφυτα μονοπάτια, δροσιστείτε στις φυσικές κρήνες και δείτε από κοντά παραδοσιακά επαγγέλματα.
Ανακαλύψτε μοναδικά τοπία με φαράγγια, τρεχούμενα νερά, φυσικά σπήλαια, ξωκκλήσια, πηγές που περιβάλλονται με θρύλους και παραδόσεις της περιοχής.
Αδύνατον να αντισταθεί κανείς στις γαστρονομικές απολαύσεις των εκλεκτών μεζέδων από τοπικά προϊόντα, όπως ντόπιο τυρί, χειροποίητες τυρόπιτες, παραδοσιακό καπνιστό λουκάνικο και απάκι, που ταξιδεύουν τους επισκέπτες στο παρελθόν!

Προτάσεις …

Η πρώτη διαδρομή στην ενδοχώρα του Ηρακλείου συμπεριλαμβάνει τα χωριά Βούτες, Άγιο Μύρωνα, Πυργού, Κάτω Ασίτες και Άνω Ασίτες.

Μια δεύτερη εξίσου όμορφη διαδρομή περνά από τα χωριά Δαφνές-Σίβα-Βενεράτο-Αυγενική-Κεράσια.

Και μια τρίτη ξεχωριστή διαδρομή ξεκινάει από τον Προφήτη Ηλία περνάει από Κυπαρίσσι, Ρουκάνι, Καλού και φτάνει στο Γαλένι.

Μέσα από τις διαδρομές αναδεικνύονται ιστορικά μνημεία, και μονές-ναοί, όμορφα φυσικά τοπία, μοναδικές κρητικές γεύσεις, πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες, τα παραδοσιακά επαγγέλματα και η οικοτεχνία του τόπου.

 

Scroll to Top